Me olemme täällä autoasi varten
Varaa aika!

Meillä asioidessasi saat varautua hyväntuuliseen, mutta laadukkaaseen palveluun.

Huomioithan, että raskaiden ajoneuvojen, perävaunujen ja erikoiskatsastusten (muutoskatsastukset, rekisteröintikatsastukset
yms.) varaukset soittamalla ko. katsastusasemalle.

Tarkista poikkeavat aukioloajat tästä

Uudet katsastusajat


Katsastuslainsäädännön uudistus harventaa yksityiskäytössä olevien henkilö- ja pakettiautojen sekä raskaiden nelipyörien määräaikaiskatsastusväliä nykyisestä. Uudet säännökset tulivat voimaan 20.5.2018.

Ajoneuvon seuraavan katsastusajankohdan voi tarkistaa katsastustodistuksesta, rekisteröintitodistuksen I-osasta tai Traficom sähköisestä asiointipalvelusta.

Uudet katsastusajat ajoneuvoluokittain näet täältä.

Katsastusväli muuttuu
Uusien säännösten tultua voimaan em. ajoneuvot on katsastettava ensimmäisen kerran nelivuotiaana ja sen jälkeen joka toinen vuosi. Kymmenvuotiaana ajoneuvot on katsastettava vuosittain.

Seuraava katsastus määräytyy edellisen katsastuksen mukaan mutta siihen voi myös itse vaikuttaa.
Jatkossa ajoneuvojen (poislukien O2-luokan perävaunut ja museoajoneuvot) katsastuspäivä määräytyy edellisen katsastuksen mukaan, eikä enää käyttöönottopäivän mukaan. Katsastusajankohtaa on helppo siirtää katsastuttamalla ajoneuvo siihen aikaan vuodesta, jolloin sen haluaa seuraavan kerran tuoda katsastettavaksi. 

Seuraavan katsastuksen ajankohta kuitenkaan ei muutu, jos katsastus suoritetaan katsastusaikavälin päättymispäivänä tai sitä edeltävän 30 päivän aikana.

Esim. 10-vuotiaan auton katsastusaikaväli on 19.11.2018-19.11.2020.

Jos auto hyväksytään katsastuksessa 20.10.-19.11.2020 välisenä aikana, sen katsastusajankohta säilyy ennallaan (seuraava katsastus on tehtävä 19.11.2021 mennessä).
Jos auto hyväksytään katsastuksessa 10.8.2020, sen seuraava katsastusajankohta siirtyy (seuraava katsastus on tehtävä 10.8.2021 mennessä).
Ketä muutos koskee?

Rullaava katsastusajankohdan määräytyminen koskee henkilö- ja pakettiautoja, raskaita nelipyöriä, kevyitä nelipyöriä (esim. mopoautoja) sekä raskaita ajoneuvoja.

 O2-luokan perävaunut on katsastettava ensimmäisen kerran viimeistään kalenterivuoden loppuun mennessä sinä vuonna, jolloin käyttöönottopäivästä on kulunut 2 vuotta.
Sen jälkeen 2 vuoden välein (kalenterivuoden loppuun mennessä).

Tiesitkö, että…

Esimerkiksi

  • Kun auton käyttöönottovuoden päättymisestä on kulunut 40 vuotta, yksityiskäytössä olevat ajoneuvot katsastetaan 14.5.2020 voimaan tulleen lainsäädännön mukaan kahden vuoden välein. 
  • Kun auto katsastetaan 8 – 9 vuoden kuluttua käyttöönottopäivästä, esim. 8 v 5 kk ikäisenä, seuraava katsastus on suoritettava kuitenkin viimeistään 10 v 0 kk ikäisenä. Jos ajoneuvo katsastetaan yli 9 vuoden kuluttua käyttöönottopäivästä, seuraava katsastus on suoritettava viimeistään vuoden kuluttua.
  • Auto, joka on otettu käyttöön 20.5.2018, katsastetaan ensimmäisen kerran viimeistään 20.5.2022, neljä vuotta käyttöönottopäivästä.

Auton voi katsastaa 20.5.2018 alkaen haluttuna ajankohtana, millä voi muuttaa seuraavan katsastuksen ajankohtaa.