Se tunne, kun istut autoliikkeessä uuden perheenjäsenesi ratissa. Suunnittelet jo mielessäsi tulevia kesälomareissuja, arkiajoja sekä sitä, kuinka aiot pitää huolta tämän silmäterän kunnosta ja tehdä katsastukset ajoissa. Ennen näitä hankittu ajoneuvo on kuitenkin rekisteröitävä sekä katsastettava. Mihin kaikkeen ajoneuvon rekisteröinti oikeuttaa? Mitä tarkoittaa ensirekisteröinti ja rekisteröintikatsastus?

Jokainen ajoneuvo, joka on tuotu Suomeen uutena tai käytettynä, tulee katsastaa sekä ensirekisteröidä. Vasta sen jälkeen ajoneuvo on mahdollista ottaa liikenteeseen.

Ennen ensirekisteröintiä, ajoneuvolle on tehtävä rekisteröintikatsastus, missä ajoneuvon rakenteet, ominaisuudet sekä varusteet tarkastetaan. Suomessa on asetettu määräykset, jotka ajoneuvon tulee läpäistä rekisteröintikatsastuksessa. Jos ajoneuvo läpäisee rekisteröintikatsastuksen, ajoneuvolle voidaan antaa suomalainen rekisteritunnus.

Autoilijan Avainasemat hoitavat rekisteröintikatsastuksessa ajoneuvosi suoraan rekisteriin vakuutuksia unohtamatta. Ota yhteyttä ja hoidetaan ajoneuvosi liikenteeseen!

Katso lisätietoa ensirekisteröinneistä Traficomin sivuilta.

Avainasemat ovat avoinna
Ma-pe klo 9-17

Joidenkin asemien aukioloajat voivat vaihdella.
Tarkistathan aukioloajan aseman omalta sivulta.

Kiinnostaisiko sinua myös
nämä aiheet?

Määräaikaiskatsastus

Lakisääteisissä määräaikaiskatsastuksissa huolehditaan siitä, että ajoneuvot ovat liikennekelpoisia ja turvallisia katsastushetkellä.
Lue lisää

Yritys

Me Autoilijan Avainasemilla pyrimme olemaan lähellä asiakasta, kuuntelemme ja autamme. Teemme työmme vastuullisesti, tasalaatuisesti ja vaatimusten mukaisesti.
Lue lisää

Katsastuksen ajankohtaisuus

Seuraava katsastus määräytyy edellisen katsastuksen mukaan mutta siihen voi myös itse vaikuttaa. Katsastusajankohtaa on helppo siirtää katsastuttamalla ajoneuvo siihen aikaan vuodesta, jolloin sen haluaa seuraavan kerran tuoda katsastettavaksi.
Lue lisää