Se tunne, kun istut autoliikkeessä uuden perheenjäsenesi ratissa. Suunnittelet jo mielessäsi tulevia kesälomareissuja, arkiajoja sekä sitä, kuinka aiot pitää huolta tämän silmäterän kunnosta ja tehdä katsastukset ajoissa. Ennen näitä hankittu ajoneuvo on kuitenkin rekisteröitävä sekä katsastettava. Mihin kaikkeen ajoneuvon rekisteröinti oikeuttaa? Mitä tarkoittaa ensirekisteröinti ja rekisteröintikatsastus?

Jokainen ajoneuvo, joka on tuotu Suomeen uutena tai käytettynä, tulee katsastaa sekä ensirekisteröidä. Vasta sen jälkeen ajoneuvo on mahdollista ottaa liikenteeseen.

Ennen ensirekisteröintiä, ajoneuvolle on tehtävä rekisteröintikatsastus, missä ajoneuvon rakenteet, ominaisuudet sekä varusteet tarkastetaan. Suomessa on asetettu määräykset, jotka ajoneuvon tulee läpäistä rekisteröintikatsastuksessa. Jos ajoneuvo läpäisee rekisteröintikatsastuksen, ajoneuvolle voidaan antaa suomalainen rekisteritunnus.

Autoilijan Avainasemat hoitavat rekisteröintikatsastuksessa ajoneuvosi suoraan rekisteriin vakuutuksia unohtamatta. Ota yhteyttä ja hoidetaan ajoneuvosi liikenteeseen!

Katso lisätietoa ensirekisteröinneistä Traficomin sivuilta.

ME OLEMME TÄÄLLÄ AUTOASI VARTEN

Hoidamme rekisteröintiasiat ilman ajanvarausta, voit saapua konttorille sinulle parhaaseen aikaan. Mikäli tarvitset neuvoa rekisteröintiasioihin liittyen, voit soittaa rekisteröiville konttoreillemme.

Huomioithan, että raskaiden ajoneuvojen ja erikoiskatsastusten (muutoskatsastukset, rekisteröintikatsastukset
yms.) varaukset soittamalla ko. katsastusasemalle.

 

Rekisteröintiasiakkaan muistilista

Henkilöllisyystodistus
Kuvallinen henkilöllisyystodistus,
passi, henkilökortti tai ajokortti

Mistä ajoneuvosta on kyse?
Rekisteritunnus tai runkonumero

Onhan sinulla jokin näistä asiakirjoista?
Varmenne, rekisteriotteen 2.osa tai luovutuskirja

Hoidatko rekisteröintiä toisen henkilön puolesta?
Ota mukaasi valtakirja (huomioithan, että ottaessasi vakuutusta toisen henkilön puolesta tarvitset erillisen valtuutuksen)

Rekisteröinti ilman ajanvarausta

Hoidamme rekisteröintiasiat ilman ajanvarausta, voit saapua konttorille sinulle parhaaseen aikaan.
Mikäli tarvitset neuvoa rekisteröintiasioihin liittyen, voit soittaa rekisteröiville konttoreillemme.

 

Palvelu on saatavilla seuraavilla asemilla:

Kiinnostaisiko sinua myös
nämä aiheet?

Määräaikaiskatsastus

Lakisääteisissä määräaikaiskatsastuksissa huolehditaan siitä, että ajoneuvot ovat liikennekelpoisia ja turvallisia katsastushetkellä.
Lue lisää

Yritys

Me Autoilijan Avainasemilla pyrimme olemaan lähellä asiakasta, kuuntelemme ja autamme. Teemme työmme vastuullisesti, tasalaatuisesti ja vaatimusten mukaisesti.
Lue lisää

Katsastuksen ajankohtaisuus

Seuraava katsastus määräytyy edellisen katsastuksen mukaan mutta siihen voi myös itse vaikuttaa. Katsastusajankohtaa on helppo siirtää katsastuttamalla ajoneuvo siihen aikaan vuodesta, jolloin sen haluaa seuraavan kerran tuoda katsastettavaksi.
Lue lisää