Siirtolupa kertoo nimensä mukaisesti luvan tarkoituksen – se hankitaan ajoneuvon (auto, moottoripyörä, mopo tai muu ajoneuvo) siirtoa varten. Mistä syystä ajoneuvot tarvitsevat siirtoluvan? Miten katsastusasema voi auttaa siirtolupien kanssa?

Siirtolupaa voidaan hakea useaan tarkoitukseen:

  • Olet viemässä ensirekisteröimätöntä autoa katsastukseen tai korjaamolle.
  • Olet viemässä ajokiellossa olevaa autoa korjaamolle tai katsastukseen.
  • Olet tuonut ulkomailta ajoneuvon ja haluat siirtää sen tuontipaikalta vientipaikkaan tai muualle Suomeen.
  • Haluat osallistua autokilpailuun ajoneuvolla, joka ei ole perinteisessä maantieajossa.
  • Kesä on loppunut ja haluat viedä väliaikaisen kesäautosi talvisäilytyspaikkaan.

Tarpeita siirrolle voi olla siis monia. Siirtolupa on aina ajoneuvokohtainen ja sen myöntää rekisteröintejä tekevä katsastuspaikka, kuten Autoilijan Avainasemat paikkakunnallasi. Käytännössä tarvitset siirtoluvan aina, kun haluat siirtää ajoneuvoa, joka on poistettu rekisteristä.

Siirtoluvan myöntäminen

Kun haluat hakea siirtolupaa ajoneuvollesi, varmista, että ajoneuvosta löytyy valmistenumero ja se soveltuu liikenteeseen eli se on turvallinen käyttää varusteiltaan sekä kunnoltaan. Tarkista myös ajoneuvon verotiedot, koska siirtolupaa ei voi saada autolle, jolla on erääntynyt ajoneuvovero tai lisäveroja. Silloin tulee ottaa yhteyttä ensin Verohallintoon.

Siirtolupaa ajoneuvolle voi hakea niin auton omistaja kuin haltija. Kun haet siirtolupaa, huomioi, että sen voi saada aikaisintaan 7 päivää ennen sen alkamista.

Jos sinulla on ensirekisteröimätön, liikennekäytöstä poistettu tai maahantuotu ajoneuvo, jota haluat liikuttaa joko korjaamolle tai katsastukseen, hanki siirtolupa. Ota yhteyttä paikkakuntasi Avainasemaan ja hoidetaan homma nopeasti alta pois.

Siirtolupaa hankkiessasi muista seuraavat:

Henkilöllisyystodistus
*Kuvallinen henkilöllisyystodistus, passi, henkilökortti tai ajokortti

Mistä ajoneuvosta on kyse?

Rekisteritunnus tai runkonumero
*Huomioithan että vakuutuksen tekeminen vaatii erillisen valtuutuksen

Lisätietoa:

Palvelu on saatavilla seuraavilla asemilla:

Aseman puhelinnumeron löydät klikkaamalla alapuolella olevaa aseman linkkiä.

 

Kiinnostaisiko sinua myös
nämä aiheet?

Määräaikaiskatsastus

Lakisääteisissä määräaikaiskatsastuksissa huolehditaan siitä, että ajoneuvot ovat liikennekelpoisia ja turvallisia katsastushetkellä.
Lue lisää

Yritys

Me Autoilijan Avainasemilla pyrimme olemaan lähellä asiakasta, kuuntelemme ja autamme. Teemme työmme vastuullisesti, tasalaatuisesti ja vaatimusten mukaisesti.
Lue lisää

Katsastuksen ajankohtaisuus

Seuraava katsastus määräytyy edellisen katsastuksen mukaan mutta siihen voi myös itse vaikuttaa. Katsastusajankohtaa on helppo siirtää katsastuttamalla ajoneuvo siihen aikaan vuodesta, jolloin sen haluaa seuraavan kerran tuoda katsastettavaksi.
Lue lisää