Joskus on tilanteita, kun ajoneuvolle ei ole käyttöä, mutta sen myyminen ei ole silti ajankohtaista. Silloin ajoneuvo kannattaa poistaa liikennekäytöstä, eli vanhanaikaisilla termeillä ”laittaa seisontaan”. Näin säästyy pitkä penni ajoneuvokuluissa, kuten esimerkiksi vakuutusmaksuissa.

Liikennekäyttöönoton ja -poiston voi tehdä Traficomin sähköisessä asioinnissa, oman vakuutusyhtiön sähköisessä itsepalvelussa tai ajoneuvojen rekisteröintejä tekevässä katsastustoimipaikassa, esimerkiksi meillä Avainasemilla.

Jos ajoneuvo poistetaan liikennekäytöstä, sillä ei saa ajaa kuin poistopäivän loppuun. Väärinkäytöksistä seuraa vähintään 1000 € lisävero.

Kun ajoneuvo on jälleen tarpeellinen, se täytyy ilmoittaa takaisin liikenteeseen ennen kuin sillä lähdetään ajamaan.

Liikennekäyttöönoton jälkeen ajoneuvoa voi käyttää heti, kunhan määräaikaiskatsastus ja liikennevakuutus ovat voimassa, rekisterikilvet kiinnitettyinä ja ajoneuvovero maksettuna.

Kysy asiantuntijoiltamme lisää ajoneuvojen liikennekäyttöönotoista ja -poistoista tai lue lisää Traficomin sivuilta.

Avainasemat ovat avoinna
Ma-pe klo 9-17

Joidenkin asemien aukioloajat voivat vaihdella.
Tarkistathan aukioloajan aseman omalta sivulta.

Kiinnostaisiko sinua myös
nämä aiheet?

Määräaikaiskatsastus

Lakisääteisissä määräaikaiskatsastuksissa huolehditaan siitä, että ajoneuvot ovat liikennekelpoisia ja turvallisia katsastushetkellä.
Lue lisää

Yritys

Me Autoilijan Avainasemilla pyrimme olemaan lähellä asiakasta, kuuntelemme ja autamme. Teemme työmme vastuullisesti, tasalaatuisesti ja vaatimusten mukaisesti.
Lue lisää

Katsastuksen ajankohtaisuus

Seuraava katsastus määräytyy edellisen katsastuksen mukaan mutta siihen voi myös itse vaikuttaa. Katsastusajankohtaa on helppo siirtää katsastuttamalla ajoneuvo siihen aikaan vuodesta, jolloin sen haluaa seuraavan kerran tuoda katsastettavaksi.
Lue lisää