Ajoneuvo ei aina mene katsastuksesta läpi puhtain paperein. Jos määräaikaiskatsastuksessa huomataan vikoja tai puutteita, määrätään ajoneuvolle katsastuksen jälkitarkastus, jossa tarkastetaan, että löydetyt viat on korjattu ja ajoneuvo on turvallinen.

Hylkäyksen aiheuttaneet viat tulee korjata mahdollisimman nopeasti ja varata jälkitarkastus, mutta korkeintaan kuukauden kuluttua siitä, kun ajoneuvo on hylätty katsastuksessa. Jos kuukauden aikaraja menee umpeen, ajoneuvo on määräaikaiskatsastettava uudelleen.

Saako hylätyllä ajoneuvolla ajaa?

Jos ajoneuvo on määräaikaiskatsastettu katsastusajan puitteissa, sitä saa käyttää viat korjattuna 2 kuukauden ajan hylkäämisestä. Jos ajoneuvo on määräaikaiskatsastettu katsastusajan päätyttyä, ajoneuvo on käyttökiellossa ja sillä voi ajaa ainoastaan katsastajan luvalla tai siirtoluvalla korjattavaksi, tai ilman lupaa ennalta varattuun katsastuksen jälkitarkastukseen tai määräaikaiskatsastukseen.

Jälkitarkastuksen voi tehdä myös muulla kuin sillä katsastusasemalla, jossa määräaikaiskatsastus tehtiin, tarvitset kuitenkin katsastustodistuksen, johon viat ja puutteet on merkitty. Puolueettomat ja asiantuntevat katsastajamme tekevät järkitarkastuksen ajoneuvoosi luotettavasti ja ammattitaitoisesti.

Lue lisää katsastuksen jälkitarkastuksista Traficomin sivuilta.

ME OLEMME TÄÄLLÄ AUTOASI VARTEN
VARAA AIKA!

Meillä asioidessasi saat varautua hyväntuuliseen,
mutta laadukkaaseen palveluun.

Huomioithan, että raskaiden ajoneuvojen ja erikoiskatsastusten (muutoskatsastukset, rekisteröintikatsastukset
yms.) varaukset soittamalla ko. katsastusasemalle.

Kiinnostaisiko sinua
myös nämä aiheet?

Katsastuksen ajankohtaisuus

Seuraava katsastus määräytyy edellisen katsastuksen mukaan mutta siihen voi myös itse vaikuttaa. Katsastusajankohtaa on helppo siirtää katsastuttamalla ajoneuvo siihen aikaan vuodesta, jolloin sen haluaa seuraavan kerran tuoda katsastettavaksi.
Lue lisää

Jälkitarkastus

Jos määräaikaiskatsastuksessa huomataan vikoja tai puutteita, määrätään ajoneuvolle katsastuksen jälkitarkastus, jossa tarkastetaan, että löydetyt viat on korjattu ja ajoneuvo on turvallinen.
Lue lisää

Asiakaskokemuksia

”Saitte minusta vakituisen asiakkaan ja suosittelen muillekin.” … ”Katsastusasemalla sai mukavaa ja nopeaa palvelua, vaikka tulimme ilman ajanvarausta.” … ”Ei lisättävää. Huippu palvelu.”
Lue lisää